Circuite in strainatate

Circuitele in strainatate au avantajul de facilita turistilor vizitarea mai multor destinatii turistice intr-un timp relativ scurt.

Vezi detalii »
Circuite in Romania

Circuitele turistice in Romania sunt o metoda convenabila si relaxanta de a va bucura de minunatiile tarii.

Vezi detalii »

Circuitul turistic este cea mai buna modalitate de a vizita un numar mare de obiective si destinatii intr-o singura vacanta. Puteti opta pentru un tur al Europei, cu vizitarea tuturor capitalelor culturale sau pentru un circuit in care se pot vizita orasele principale dintr-o anumita tara. Totodata puteti alege circuite turistice religioase, care implica vizitarea unor obiective de cult, sau circuite turistice tematice, precum circuitele viticole sau culinare. Indiferent de ofertele de circuite turistice externe care vi se pare mai atractive, trebuie sa stiti ca astfel de vacante active sunt de cele mai multe ori foarte obositoare. In cazul in care sperati ca un circuit turistic sa reprezinte o vacanta relaxanta, poate ar fi mai bine sa luati in considerare combinatia de circuit cu sejur, astfel incat sa va puteti si odihni.
Circuitele turistice cu avionul in Europa sunt preferate de turistii care aloca mai putin timp vacantelor active si care doresc sa profite din plin de cele cateva zile pe care le vor petrece intr-o destinatie turistica. In cazul circuitului turistic cu avionul in Europa, turistii beneficiaza de cateva zile pline la destinatie, ei nepetrecand zile bune pe drum, ca in cazul circuitelor turistice cu autocarul. Pentru o excursie la Paris sau o excursie la Barcelona, turistii vor aloca maxim cateva zile pentru vizitarea obiectivelor, in timp ce o excursie externa in Israel va dura mai mult, mai ales datorita incarcaturii cultural religioase.
Pentru destinatiile si obiectivele turistice din Asia, Africa sau America, circuitele turistice cu avionul sunt singura varianta de a folosi eficient tot timpul alocat vacantei. Ofertele de circuite externe cu avionul sunt nenumarate si foarte diversificate, la fel ca si destinatiile de vacanta. Tendinta turistilor este aceea de a calatori mai intai in circuitele turistice cu avionul in Europa, pentru ca abia dupa ce au epuizat aceasta destinatie, sa se indrepte si spre alte continente. Europa reprezinta o destinatie de vacanta foarte bogata in istorie si obiective turistice, astfel incat cele mai solicitate oferte de circuite externe sunt cele cu avionul pe batranul continent.
Circuitele turistice cu autocarul se organizeaza in special in destinatiile usor accesibile pe cale terestra. Cele mai solicitate oferte de circuite turistice externe cu plecare din Romania sunt excursiile tematice catre destinatii precum Italia, Spania, Franta sau Austria. Turistii manifesta un interes deosebit pentru excursiile in strainatate, care le permit vizitarea mai multor destinatii turistice. Avantajul acestor oferte de circuite turistice externe este acela ca se pot vizita mai multe tari sau destinatii intr-o perioada relativ scurta si la tarife mai reduse decat in cazul circuitelor care implica si zboruri. Principalul dezavantaj este cel legat de timpul alocat vizitelor la obiectivele turistice. In general timpul este foarte limitat, vizitele se realizeaza pe graba si contra cronometru, astfel incat sa se poate vizita toate obiectivele prevazute in oferta din circuitul turistic extern. In ciuda acestui inconvenient, ofertele de circuite cu autocarul in Europa sunt preferate de turistii neobositi si dornici de vacante active, care sa cuprinda cat mai multe atractii turistice. Tot in aceasta categorie se incadreaza si circuitele turistice intene, care atrag tot mai multi turisti dornici sa exploreze toate colturile Romaniei.