Turcia - Marele Tur - circuit avion

«
Tarif de la: 599 euro  de persoana/sejur
Tipareste Recomanda Rezerva Solicita oferta personalizata

Destinatii: Turcia-Istanbul, Turcia-Ankara, Turcia-Cappadocia, Turcia-Pamukkale, Turcia-Kusadasi, Turcia-Izmir

Turcia - Marele Tur - circuit avion 9 nopti/10 zile

Tarif: 599 euro/persoana (loc in camera dubla)
Data de plecare: 20 Iunie si 11 Iulie 2017

Programul circuitului "Turcia - Marele Tur 2017":
Ziua 1: Constanta- Istanbul
La ora 04:10 are loc intalnirea cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda pentru imbarcarea pe zborul Companiei Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Se ajunge pe aeroportul din Istanbul in jurul orei 07:10. Cu o vechime de peste 2500 de ani, Istanbul este un spectaculos oras-metropola unic in lume, ce reuneste doua continente (Europa si Asia). Se patrunde in fascinanta lume orientala, unde se va vizita Moscheea Albastra, proiectata de arhitectul Sedefkar Mehmet Aga, fiind singura moschee din Turcia construita cu 6 minarete. Interiorul sau fascineaza incepand de la faianta albastra, de Iznik, de unde isi trage si numele si pana la coloanele impresionante care sustin cupola decorata cu motive arabesti. Turul este continuat cu Palatul Topkapi, resedinta a sultanilor timp de 400 de ani si locul unde poate fi vazuta sabia lui Stefan Cel Mare, fostul Hipodrom, astazi gazduind un frumos parc si nu in ultimul rand Muzeul Sfanta Sophia ce reuneste sub o singura cupola doua religii. Ca sa cunosti spiritul comercial oriental trebuie neaparat sa vizitezi Marele Bazar ce dateaza din secolul XV si ofera peste 5000 de magazine. Despre Bazar se poate spune ca este un univers al culorilor, creat atat de frumos de mirodenii, delicatese, covoare traditionale si ceramica specifica si totodata un labirint urias de starzi, unde vanzatorii ofera trecatorilor un adevarat spectacol. Cazare la hotel Ikbal de Luxe 4* Istanbul sau similar.

Ziua 2: Istanbul
Dupa servirea micului dejun, se poate opta pentru o frumoasa croaziera pe Bosfor. De la bordul vaporului pot fi admirate numeroase monumete istorice precum Fortareata Asiei, Fortareata Europei, Palatul Beylerbey si Palatul Dolmabahce. Croaziera va face un popas in partea asiatica a Istanbulului, o colectie nesfarsita de cartiere linistite si parcuri aerisite. Cazare la hotel Ikbal de Luxe 4* Istanbul sau similar.

Ziua 3: Istanbul - Ankara
Dupa servirea micului dejun, se porneste catre capitala Turciei, Ankara. Ankara este un oras in continua miscare, extrem de interesant pentru cei care doresc sa descopere o Turcie moderna. Se va face un tur al orasului, unde se va vizita Muzeul Civilizatiilor Anatoliene si Mausoleul Ataturk, construit in memoria fondatorului Republicii Turce. Cazarea si cina la hotel Sergah Ankara 4* sau similar.

Ziua 4: Ankara - Cappadocia
Dupa micul dejun, circuitul se continua spre Cappadocia, nu inainte de a se vizita Caravanserei, fost han construit de Soliman Magnificul ca loc de odihna pentru negustorii de matase ce veneau din Persia, astazi fiind un frumos hotel. Drumul se continua cu citadela din piatra, Uchisar, situata in cel mai inalt punct al regiunii, oferind o priveliste spectaculoasa. Seara se ajunge in Cappadocia. Cazare si cina la hotel Yiltok 4* Cappadocia sau similar.

Ziua 5: Cappadocia
Dupa servirea micului dejun, se porneste intr-un tur „galactic” al Cappadociei, preserat cu formatiuni geologice stranii, similare cu cele lunare, labirinturi subterane, fortarete si orase subterane. La baza acestui peisaj straniu stau eruptiile vulcanice, care au fost „sculptate” in timp de vanturi si ploi. Spiritul Cappadociei consta in sutele de orase subterane si fortarete sapate in munti conectate pentru a crea una dintre cele mai masive retele terestre din lume, loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si loc de pustnicie pentru multi monahi de-a lungul istoriei. Se viziteaza Valea Goreme unde se gasesc biserici cioplite in piatra, care ofera dovezi unice ale artei bizantine din perioada post-iconoplasta, turul continuandu-se cu Valea Zelve unde se va vizita orasul subteran Kaymakli. Un ultim popas se face la Avanos, situat pe malul raului Kizilirmak, faimos pentru ceramica sa de culoare rosiatica. Cazare si cina la hotel Yiltok 4* Cappadocia sau similar.

Ziua 6: Cappadocia - Konya - Pamukkale
Dupa micul dejun, excursia se continua spre Pamukkale, cu un scurt popas in Konya, oras sfant si fosta capitala a imperiului selgiucid. In Konya se va vizita mausoleul poetului persan Mevlana, intemeietorul ordinului dervisilor care pot fi vazuti si astazi imbracati in robe albe invartindu-se in jurul propriului ax pentru a atinge extazul. In Pamukkale se vor vizita terasele de calcar, unice in lume care au aparut in urma unui fenomen desfasurat pe parcursul a mii de ani, perioada in care calcarul din izvoarele termale s-a depus, rezultatul fiind absolut spectaculos. Cina si cazare la hotel Pam Thermal 5* Pamukkale sau similar.

Ziua 7: Pamukkale - Kusadasi - Izmir
Dupa servirea micului dejun, se vor vizita ruinele de la Hierapolis si renumitele formatiuni calcaroase. Drumul se continua spre Efes, nu inainte de a vizita casa unde se presupune ca a fost adusa, de catre Sf. Ioan, Fecioara Maria pentru a-si trai ultimii ani de viata pe pamant. In Efes se va face un tur al orasului vechi unde se va vizita bazilica Sf. Ioan despre care se spune ca ar fi locul unde Sf Ioan a scris Evanghelia. Dupa vizitarea Efesului excursia se continua cu frumosul Izmir, bogat in plaje si inconjurat de plantatii de maslini, de stanci, sau de paduri de pin. Izmir fosta resedinta a celebrului poet si rapsod grec Homer, detine peste 5000 de ani de istorie, cultura si mitologie. Cina si cazare la hotel Aksan 4* Izmir sau similar.

Ziua 8: Izmir - Canakkale
Dupa micul dejun, se poneste spre Pergamon, un important centru cultural in Grecia si Roma Antica, datorita bibliotecii cu peste 200.000 de volume daruite de Antoniu frumoasei Cleopatra ca dar de nunta. Circuitul se continua cu vizitarea Acropolelor, Templul lui Traian ce ofera o priveliste de neuitat, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysus si nu in ultimul rand cu Asclepion, vestit centru antic medical unde terpaia prin vis era principala metoda de vindecare. Seara se ajunge in Canakkale unde are loc cina si cazare la hotel Anzac Canakkale 3* sau similar.

Ziua 9: Canakkale - Istanbul
Dupa servirea micului dejun, se porneste spre faimoasa cetate a lui Homer, Troia. In anul 1870, Heinrich Schliemann condus de Iliada scoate la lumina farame din vasta si minunata comoara a cetatii grecesti. Dupa vizitarea sitului arheologic, se porneste catre Istanbul. Cazare la hotel Ikbal de Luxe 4* Istanbul sau similar.

Ziua 10: Istanbul - Constanta
Dupa micul dejun, se va vizita cea mai animata zona a orasului, bulevardul Taksim, unde se pot face cumparaturi. Seara se porneste spre aeroport pentru imbarcarea pe zborul companiei Turkish Airlines, cu decolare la ora 22:50, sosire la Bucuresti la ora 00:15 (a doua zi).

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Constanta => Istanbul => Constanta, Compania Turkish Airlines
• Transport cu autocarul conform Programului Excursiei
• Cazare 9 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* si 3* astfel:
- 3 nopti la Istanbul, Hotel Ikbal Deluxe 4*
- 1 noapte la Ankara, Hotel Sergah Ankara 4*
- 2 nopti la Cappadocia, Hotel Yiltok 4*
- 1 noapte la Pamukkale, Hotel Pam Thermal 4*
- 1 noapte la Izmir, Hotel Aksan 4*
- 1 noapte la Canakkale, Hotel Anzac Canakkale 3*
• Demipensiune in Ankara, Cappadocia, Pamukkale, Izmir, Canakkale (6 cine)
• Tururile si excursiile din Programul Excursiei
• Ghid local insotitor pe toata durata circuitului


Tariful nu include:
• Taxele de aeroport si combustibil, 139€/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Excursiile optionale
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program


 

Tarif de la: 599 euro de persoana/sejur
Tipareste Recomanda Rezerva Solicita oferta personalizata

Cuvinte cheie : circuit turcia 2017; oferte circuite 2017; turcia circuit avion; circuit turcia marele tur 2017;

Vezi si alte oferte de vacanta:

Austria - Bavaria si Drumul Romantic - circuit avion
Tarif de la: 599 euro de persoana/sejur

In cadrul circuitului cu avionul "Austria & Bavaria & Drumul Romantic" se pot vizita urmatoarele obiective turistice: Palatul Schonbrunn, Castelele Bavariei, Palatul Nymphenburg, Castelul Herrenchiemsee. Drumul Romantic: Fussen

Vezi detalii »
Capitalele Spaniei si Portugaliei - circuit avion
Tarif de la: 799 euro de persoana/sejur

Circuitul cu avionul "Capitalele Spaniei si Portugaliei" 2014, se desfasoara pe o perioada de 12 zile, timp in care se va vizita Madridul, Toledo, Lisabona, Porto, Braga, Santiago de Compostela, Leon, Bilbao, Zaragoza si Barcelona.

Vezi detalii »
Anglia - Irlanda - Scotia -Tara Galilor - circuit avion
Tarif de la: 1.895 euro de persoana/sejur

In cadrul circuitului cu avionul "Anglia - Irlanda - Scotia - Tara Galilor" se va vizita Londra, Stonehenge, Bath, Castelul Blarney, Cashel, Dublin, etc.

Vezi detalii »
Africa de Sud, Zimbabwe si Botswana - circuit avion
Tarif de la: 6.330 euro de persoana/sejur

Fiecare tara din lume afiseaza o anumita cantitate de diversitate, dar Africa de Sud, care se intinde de la hipopotamii din raul Limpopo la pinguini waddling din Cape, fascineaza si incanta orice calator printr-un caleidoscop de piesaje si relief.

Vezi detalii »