Hotel Luna Baglioni
Tarif de la: 543 euro de persoana/sejur

City Break Venetia 2017 - pachet de servicii turistice deluxe

Vezi detalii »
Hotel Aqua Palace
Tarif de la: 379 euro de persoana/sejur

City Break Venetia 2017 - pachet de servicii turistice superior

Vezi detalii »
Hotel Le Isole
Tarif de la: 360 euro de persoana/sejur

City Break Venetia 2017 - pachet de servicii turistice standard

Vezi detalii »
Hotel Bartolomeo
Tarif de la: 252 euro de persoana/sejur

City Break Venetia 2017 - pachet de servicii turistice economy

Vezi detalii »

Despre Venetia se poate afirma cu usurinta ca este o destinatie turistica unica in lume, o adevarata opera de arta unde “strazile principale” ce sunt de fapt canale, ofera un adevarat spectacol magic si un amestec ideal de arhitectura renascentista, bizantina, gotica si baroca.
Numai in Venetia puteti intalni gratioasele gondole (simbol al orasului), folosite in special pentru turism, dar si pentru nunti sau alte ceremonii.
Momentul cel mai indicat pentru o vacanta la Venetia este perioada Carnavalului, ce dateaza din anul 1296 si care celebreaza trecerea de la iarna la primavara, o perioada in care totul pare posibil, inclusiv iluzia ca cei saraci pot deveni mai bogati purtand pe fata masti.
De la cafenelele intime, restaurantele cochete si pana la cladirile frumos dantelate, Venetia pare cufundata intr-un spectaculos tablou pictat de Bellini, unde miile de turisti sunt transformati in adevarati protagonisti.
Un city break in Venetia presupune si vizitarea imprejurimilor orasului, cum ar fi insula Murano, insula Burano, insula Jesolo sau insula Torcello.
Restaurantele din Venetia reusesc sa satisfaca si cele mai exigente gusturi, oferind o "nebunie" de fructe de mare, calamari, scoici, preparate din peste, paste, lasagna si o multitudine de feluri de pizza.
Recomandarile agentiei OMTravel pentru un city break in Venetia:
1. Seara puteti servi un aperitiv si un vin excelent alb sau rose la unul din celebrele baruri Naranzaria, Bancogiro, Al Marca sau Skyline Bar situat pe acoperisul hotelului Hilton Molino.
2. Gustati adevarata bucatarie venetiana la Antica Adelaide, Ca D’Oro (Cannaregio 3912, ramo Ca' d'Oro) si la Vini Da Gigio.
3. O inghetata extrem de delicioasa va asteapta la Boutique del Gelato sau la Alaska gelateria-Sorbetteria (Santa Croce 1159, calle larga dei Bari)
4. Calcati pe urmele lui James Bond vizitand Santo Stefano, Torre Dell Orrologio, San Nicolo dei Mendicoli si Palazzo Grimani.
5. Pentru suveniruri cu adevarat deosebite mergeti la Vittorio Costantini unde veti gasi lampi originale si sticla rafinata (Cannaregio 5311, calle del Fumo) si la Martinuzzi pentru dantela locala (San Marco 67A, piazza San Marco).
6. Murano, Burano si Torcello sunt trei insule ideale pentru o excursie de o zi. Murano este cunoscuta ca insula creatorilor de sticla, Burano este cunoscuuta pentru canalele sale captusite cu case colorate si ca important producator de dantela si Torcello este o insula verde, unde puteti vedea mozaicuri bizantine din secolul 7.
7. Excursie la Padua, un mic orasel ce detine cea mai veche Gradina Botanica din Europa.
8. O excursie la Bassano del Grappa (1h jumatate), oras medieval cunoscut pentru podul sau de lemn (Alpini), faimoasa bautura grappa si ceramica este intotdeauna un rasfat!
9. Nimic nu se compara cu un concert de Vivaldi la Teatro Malibran!
10. Faceti-va juraminte de dragoste sub balconul Julietei!