Carnavalul de la Venetia 2016 - avion
Tarif de la: 279 euro de persoana/sejur

Carnavalul de la Venetia aduna in luna februarie in jur de un milion de oameni, atrasi de misterul ascuns in spatele mastilor venetiene.

Vezi detalii »
Carnavalul de la Rio 2014 - avion
Tarif de la: 2.590 euro de persoana/sejur

Celebrul Carnaval de la Rio este definit prin spectacolul de muzica, confetti si dansatoarele extravagant imbracate si machiate. Cea mai mare petrecere din lume, Carnavalul de la Rio a fost la originile sale o modalitate revolutionara de exprimare a sclavilor, devenind apoi o cale de impacare a claselor sociale.

Vezi detalii »

Carnavalul este forma de distractie care preceda postul in unele tari, fastul depasind limita obisnuita a unei petreceri normale.
Carnavalul este un obicei specatculos, caracterizat printr-o atmosfera vesela, unde participantii sunt mascati si imbracati cu costume festive.
Despre carnavaluri se poate spune ca au la baza ritualurile inchinate zeului Osiris, din Egiptul Antic, sau manifestarile similare ce aveau loc in Grecia Antica si Imperiul Roman.
Etimologic, termenul de carnaval provine din dialectul milanez si insemana „fara carne” , fiind modalitatea prin care Biserica marca inceputul postului Pastelui.
De la serbarile dionisiace, la saturnaliile romanitatii si pana la sutele de care alegorice din Rio sau spectaculoasele pelerinaje cu masti venetiene, carnavalurile s-au modificat, misticismul antic fiind inlocuit de marketingul turismului.
Printre cele mai cunoscute carnavaluri se numara: Carnavalul de la Rio, Carnavalul din Venetia, Mardi Gras, Trinidad % Tabago si carnavalul de pe valea Rinului.
Carnavalul de la Rio, cu o traditie de peste 150 de ani se desfasoara cu sapte saptamani inaintea Pastelui catolic si reprezinta cel mai mare show din lume. Costumele extravagante, dansul frenetic de samba, muzica asurzitoare, carele alegorice si celebrele dansatoare sunt in fiecare an vedetele spectaculosului carnaval.
Carnavalul venetian a debutat inca din secolul al XI-lea, insa moda mastilor si a costumelor a aparut abia in 1436, cand mastile erau folosite de catre persoanele de vaza sau localnici pentru a petrece fara a fi recunoscuti. Astazi, carnavalul se desfasoara in cele noua piete principale ale orasului si are, in fiecare an, o tema diferita.
Mardi Gras sau „Lasatul secului”, este numit evenimentul care marcheaza intrarea in postul Pastelui. Datorita colonistilor francezi, Mardi Gras din New Orleans (Louisiana) avand cea mai mare notorietate.