Turneul de Tenis de la Roland Garros 2013 - The French Open 2013

French Open, cunoscut si ca Les internationaux de France de Roland-Garros sau Tournoi de Roland-Garros, denumit astfel dupa faimosul aviator Roland Garros, este un important turneu de tenis care se desfasoara pe perioada a doua saptamani, intre sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie in Paris, pe stadionul Roland Garros.

Vezi detalii »
Turneul de Tenis de la Wimbledon 2013 - The Championships, Wimbledon 2013

Turneul de Tenis de la Wimbledon este cel mai vechi turneu de tenis din lume fiind totodata considerat a fi cel mai renumit eveniment de acest gen. Acest turneu se desfasoara in All England Club din Wimbledon, Londra, din 1877.

Vezi detalii »

Originar din Marea Britanie, tenisul de camp s-a raspandit incepand cu secolul al XIX-lea mai ales in clasele sociale engleze favorizate. Intre timp, tenisul a devenit sport olimpic, fiind jucat la orice varsta in toate tarile din lume. Regulile din tenis au ramas neschimbate, in mare parte, din 1890.
Circuitul profesionist de tenis cuprinde patru turnee de Grand Slam si anume: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open. Perioadele din an in care se joaca cele patru turnee se mentin neschimbate, astfel incat pasionatii de tenis isi pot rezerva din timp biletele la meciuri si cazarile in respectivele locatii. Astfel, Australian Open se joaca in luna ianuarie, Roland Garros in lunile mai – iunie, urmat de Wimbledon in lunile iunie – iulie, in timp ce US Open se joaca in august – septembrie.