Hotel Ana 3* - Arad - cazare in Romania
Tarif de la: 120 lei camera dubla/noapte

Localizat discret in orasul Arad, Hotelul Ana ofera pe langa un design vienez, servicii si facilitati moderne

Vezi detalii »
Hotel Coandi
Tarif de la: 206 lei camera dubla/noapte

Hotelul Coandi din Arad este situat spectaculos pe vechea granita dintre Banat si Ardeal.

Vezi detalii »
Continental Forum Arad
Tarif de la: 251 lei camera dubla/noapte

Situat ideal in centrul orasului, Hotelul Continetal Forum Arad este locul perfect pentru cei care doresc sa viziteze princialele atractii ale orasului

Vezi detalii »
Hotel Cosmin
Tarif de la: 125 lei camera dubla/noapte

Situat in centrul orasului Arad, Hotelul Cosmin dispune de un design modern si ofera oaspatilor servicii de calitate.

Vezi detalii »
Hotel Crisana
Tarif de la: 115 lei camera dubla/noapte

Situat in orasul Arad, Hotelul Crisana ofera o varianta eleganta de cazare.

Vezi detalii »
Hotel Parc
Tarif de la: 170 lei camera dubla/noapte

Situat pe malul Muresului in centrul istoric al orasului Arad, Hotelul Parc face parte din lantul "Imparatul Romanilor" si ofera servicii si facilitati de lux

Vezi detalii »
Hotel Phoenix
Tarif de la: 182 lei camera dubla/noapte

Situat la intrarea in Arad, Hotelul Phoenix este recomandat pentru turismul de tranzit si ofera standarde de confort ridicate.

Vezi detalii »
Penisunea Arada
Tarif de la: 80 lei camera dubla/noapte

Situata accesibil la intrarea in orasul Arad, cocheta pensiune Arada este perfecta atat pentru intrarile cat si pentru iesirile din tara

Vezi detalii »
Penisunea Leo
Tarif de la: 200 lei camera dubla/noapte

Amplasata ideal, pe drumul national DN 7 in Arad, Pensiunea Leo a fost proiectata si gandita ca o locatie business.

Vezi detalii »

Amplasat pe cursul inferior al raului Mures, Arad este primul oras important din Romania aflat la intrarea dinspre Europa Centrala.
Prima atestare documentara a Aradului, dateaza din jurul anului 1080, cand este mentionat un oras care a avut initial numele Cavalerul ui Orod (cavaler al Regelui Ungariei).
Actuala cetate a Aradului este unul din cele mai importante monumente istorice din zona de vest a tarii. Ridicata la cererea imparatesei Maria Tereza, spectaculoasa Cetate a Aradului a fost proiectata in stil Vauban-Tenaille, si detinea o structura defensiva moderna si sofisticata, aproape invincibila.
In cea mai mare parte a timpului Cetatea Aradului a fost folosita pe post de inchisoare habsburgica (era considerata una din cele mai mari din imperiu).
Atmosfera vieneza a Aradului sa datoreaza, in principal numarului mare de cladiri vechi si a listei monumentelor istorice din Arad ce cuprinde peste 100 de cladiri din sec. XIX si inceputul sec. XX, inscrise in Patrimoniul cultural national al Romaniei.
Printre principalele obiective turistice din Arad se numara Bulevardul Revolutiei, considerat o uriasa “rezervatie arhitecturala” intesata de cladiri-monument precum Biserica Rosie (stil neogotic), Palatul Administrativ (stil renascentist), Palatul Cenad (stil neoclasic), Palatul Bancii Nationale (stil neoclasic), Palatul Neumann (stil eclectic) si Palatul Szantay (Wiener Seccession).
A doua atractie a Aradului este Piata Avram Iancu considerata a fi nucleul vechiului Arad. In aceasta superba locatie turistii pot servi o cafea intr-o atmosfera vieneza si pot admira Palatul Bohus (Wiener Seccession), Casa Hirschl, Teatrul Vechi, Sinagoga Veche si Casa cu Lacat.
Hotelierii si proprietarii pensiunilor din orasul Arad vin in intapinarea turistilor cu oferte atractive de cazare si masa.