Pagina 1 din 4.
1 2 3 4 »
Carol Parc Hotel 5* - Bucuresti - cazare in Romania

Hotelul Carol Parc, situat spectaculos in zona centrala a Bucurestiului, langa cel mai mare parc istoric al orasului, ofera intimitate si confort de neegalat.

Vezi detalii »
Casa Capsa 5* - Bucuresti - cazare in Romania

Cu un farmec aparte, servicii rafinate si cu o amplasare ideala in centrul Bucurestiului, Casa Capsa impresioneaza de fiecare data.

Vezi detalii »
Hello Hotels 2* - Bucuresti - cazare in Romania

Situat in vecinatatea Garii de Nord, pe Calea Grivitei, Hello Hotels este un hotel tineresc, confortabil si nu in ultimul rand extrem de accesibil.

Vezi detalii »
Hotel Ambasador 3* - Bucuresti - cazare in Romania

Situat ideal in centrul Bucurestiului pe Bulevardul Magheru, Hotelul Ambasador impresioneaza prin arhitectura sa art deco.

Vezi detalii »
Hotel Amzei 4* - Bucuresti - cazare in Romania

Localizat rafinat in piata Amzei la cativa pasi de Calea Victoriei, Hotelul Amzei atrage prin rafinament si eleganta.

Vezi detalii »
Hotel Angelo 4* - Bucuresti - cazare in Romania

Amplasat convenabil la doar 300 m de aeroportul international, Hotelul Angelo este ideal pentru turismul de tranzit.

Vezi detalii »
Hotel Capitol 3* - Bucuresti - cazare in Romania

Amplasat in inima Bucurestiului si frecventat in trecut de mari scriitori, muzicieni si artisti, Hotelul Capitol se evidentiaza printr-o arhitectura rafinata si servicii de inalta calitate.

Vezi detalii »
Hotel Caro Club 4* - Bucuresti - cazare in Romania

Situat elegant pe malul lacului Tei, la cateva minute de centrul Bucurestiului, Hotelul Caro detine o impozanta arhitectura germanica si se adreseaza in special turismului de afaceri.

Vezi detalii »
Hotel Central 4* - Bucuresti - cazare in Romania

Situat in inima Bucurestiului, Hotelul Central este o locatie de exceptie atat pentru turismul de afaceri cat si pentru segmentul leisure.

Vezi detalii »
Hotel El Greco

Situat convenabil la cateva minute de centru, Hotelul El Greco poate fi considerat unul dintre monumentele arhitectonice reprezentative ale Bucurestiului.

Vezi detalii »
Hotel Epoque 5* - Bucuresti - cazare in Romania

Cu o pozitionare privilegiata langa Parcul Cismigiu, Hotelul Epoque vine in intampinarea oaspetilor sai cu un concept unic pentru turismul de afaceri.

Vezi detalii »
Hotel Golden Tulip Times 4 * - Bucuresti - cazare in Romania

Situat strategic in partea moderna a Bucurestiului, Hotelul Golden Tulip Times este usor accesibil din orice parte a orasului.

Vezi detalii »
Pagina 1 din 4.
1 2 3 4 »

Bucuresti capitala Romaniei si al saselea oras ca populatie din Uniunea Europeana, este un oras viu, tentacular, caleidoscopic, pestrit dar si centrul scenei artistice, culturale si mass-media.
Bucurestiul detine un „buzunar” plin de legende despre ciobanul Bucur care se stabileste in zona si da nastere Cetatii lui Bucur.
Lasand deoparte legendele, descoperirea catorva obiecte arheologice in Pantelimon si lacul Tei, confirma locuirea zonei Bucurestiului inca de la inceputul secolului al XIV-lea.
Primul document care atesta in mod precis Bucurestiul ca resedinta domneasca este emis la 20 septembrie 1459 si apartine cancelariei lui Vlad Tepes.
Bucurestiul, construit in marea majoritate intre sfarsitul secolului al XIX-lea si prezent, ofera un melanj interesant de stiluri arhitecturale, incepand de la arhitectura veche religioasa, eclectism, renascentism, scoala nationala, arhitectura moderna interbelica, cateva incercari de gotic, maur, art deco si pana la arhitectura „socialista” si arhitectura contemporana.
La sfarsit de secol XIX si inceput de secol XX, Bucurestiul „devine” Micul Paris gratie prezentei cladirilor renascentiste de inspiratie franceza, atmosferei rafinate din cafenele dar si a vietii literar-artistice.
Capitala beneficiaza de pe urma „Micului Paris”, de superbe case, palate, cafenele si restaurante, unde decoratiile rafinate amintesc si astazi de eleganta specifica secolului XIX.
Printre obiective turistice ce dezvaluie frumoasa istorie a Bucurestiului se numara Hanul lui Manuc (unde s-a scris istoria), Hanul cu Tei (arta si anticariat), Parcul Cismigiu (gradina romantica a capitalei), Muzeul Satului, Casa Poporului (cea mai scumpa cladire administrativa din lume), Caru’ Cu Bere (loc preferat de Cargiale si Cosbuc), Muzeul Taranului Roman, Ateneul Roman (o emblema a Bucurestiului) si Casa Capsa (Mecca scriitorilor si gazetarilor).
Astazi Bucurestiul, s-a metamorfozat si a devenit unul dintre cele mai atractive orase europene, cu o viata de noapte intensa si cu un aer deosebit.