Pagina 1 din 2.
1 2 »
Casa Baroca

Amplasata in inima cetatii medievale Sighisoara, Casa Baroca ofera pe langa o valoare arhitecturala inestimabila, cazare si masa intr-o atmosfera de vis.

Vezi detalii »
Casa  cu Cerb

Situata in centrul Cetatii medievale Sighisoara, Casa Cu Cerb ofera facilitati deosebite de cazare si o atmosfera relaxanta.

Vezi detalii »
Castel Halle

La o ora distanta de Sighisoara, Castelul Haller din Ogra isi deschide mandru portile, pentru a oferi calatorilor o vacanta cu "eticheta"

Vezi detalii »
Domeniul Dracula Danes

Domeniul Dracula Danes ofera vacante de neuitat in locul unde padurea magnifica si lacurile creeaza o lume de basm.

Vezi detalii »
Fronius Residence

Amplasata privilegiat in centrul cetatii medievale Sighisoara, Fronius Residence impresioneaza prin servicii desavarsite de cazare si masa.

Vezi detalii »
Hotel BinderBub

Hotelul Binderbubi din Sighisoara imbina in chip desavarsit frumusetea si serviciile excelente de cazare si masa.

Vezi detalii »
Casa Wagner Sighisoara

Situat privilegiat in cetatea medievala a Sighisoarei, superbul Hotel Casa Wagner reprezinta o alegere inedita de vacanta.

Vezi detalii »
Hotel Cavaler

Situat la poalele cetatii medievale Sighisoara, Hotelul Cavaler reuneste intr-o ambianta reconfortanta si selecta toate ingredientele necesare unei vacante de neuitat.

Vezi detalii »
Hotel Claudiu

Situat la cateva minute de centrul istoric al Sighisoarei, Hotelul Claudiu ofera servicii de calitate intr-o ambianta medievala.

Vezi detalii »
Hotel Korona

Hotelul Korona situat la baza Cetatii Medievale Sighisoara, ofera oaspetilor sai servicii si facilitati moderne intr-o atmosfera relaxanta.

Vezi detalii »
Hotel Sighisoara

Amplasat in cetatea medievala a Sighisoarei, Hotelul Sighisoara ofera servicii de cazare de inalta calitate si o atmosfera mistica medievala.

Vezi detalii »
Pensiunea Bastion

Cu o localizare privilegiata in centrul cetatii medievale, Pensiunea Bastion este o alegere rafinata pentru o vacanta in Sighisoara.

Vezi detalii »
Pagina 1 din 2.
1 2 »

Situata in judetul Mures, Transilvania, Sighisoara se poate mandri cu titulatura de cea mai cunoscuta cetate medievala locuita si una dintre cele mai bine conservate edificii istorice din Romania.
Sighisoara este un frumos oras cu farmec medieval si o destinatie ideala pentru cei pasionati de istorie sau de povesti cu cavaleri si domnite.
Regiunea unde se afla astazi Cetatea Sighisoara a fost intemeiata de colonistii germani, la invitatia regelui Ungariei, Geza al II-lea, pentru a apara granitele de est.
Procesul de fortificare a Sighisoarei a inceput in secolul XIII, dupa invaziile tatarilor, insa cu toate acestea, Sighisoara apare atestata ca „Civitas de Seguswar” (cetate) abia in anul 1367.
Restaurarea recenta a frumoasei citadele suite in varf de deal, a transformat orasul Sighisoara intr-una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania.
Cetatea Sighisoara inseamna strazi inguste, intortocheate, cladiri cu povesti interesante, restaurante, cafenele cochete si magazine, ce te poarta intr-o lume de basm plina de traditii si obiceiuri demult uitate.
Printre obiectivele turistice care impresioneaza turistii de pretutindeni se numara:
- Turnul cu Ceas, simbolul orasului medieval unde se poate vizita si Camera de Tortura si de unde se poate admira imaginea de ansamblu a intregii cetati
- Turnul Fierarilor, Turnul Mecalarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Cismarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cositorarilor si Turnul Croitorilor
- Muzeul de arme medievale
- Manastirea din Deal
- Scara Acoperita
- Casa Venetiana
- Casa cu cerb
Oras cu bogate traditii culturale, Sighisoara este in fiecare an gazda spectaculosului Festival de Arta Medievala, festival ce aduna anual mii de turisti din toate partile lumii.
Cand vine vorba de capacitate de cazare si masa, orasul Sighisoara este „pregatit „ cu hoteluri, pensiuni si vile pentru toate gusturile si buzunarele.