Hotel Lebada

Hotelul Lebada este situat intr-un parc dendrologic, pe malul lacului Amara, la 7 km de Slobozia si 125 km de Bucuresti.

Vezi detalii »
Hotel Parc Amara

Hotelul Parc perfect pentru odihna si tratament balnear, este situat in statiunea Amara, pe malul lacului cu acelasi nume intr-o oaza de verdeata.

Vezi detalii »

Amara este o statiune balneoclimaterica situata la 7 km de Slobozia si 100km de Aeroportul Otopeni.
Descoperirile arheologice atesta existenta asezarilor omenesti pe teritoriul ocupat astazi de statiunea balneara Amara, inca din perioada neoliticului mijlociu. Prima instalatie publica din Amara pentru bai calde a fost realizata din scanduri in anul 1905.
Statiunea Amara se afla spectaculos pe malul Lacului Amara si este considerata una dintre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice din Romania.
Principalul factor de tratament balnear este apa lacului Amara, ce detine un continut ridicat de sulfat, clorura de sodiu si magneziu. Namolul lacului este sapropelic si contine circa 40% substante organice si 41% substante minerale.
Pentru cei care doresc sa faca bai de soare, pe malul lacului Amara s-au amenajat cateva plaje,
dintre care cea mai indragita este Mircesti.
Cura balneara in statiunea Amara este indicata atat pentru profilaxie cat si pentru tratamentul mai multor afectiuni, precum reumatisme articulare, poliartroze, reumatisme degenerative, afectiuni neurologice periferice, afectiuni ginecologice, recuperare post operatorie pe articulatii, muschi si oase, afectiuni dermatologice si afectiuni endocrine.
Tratamentul balneoterapeutic din Amara este asigurat de cadre medicale specializate, dotate cu instalatii pentru bai calde cu apa minerala, bai si impachetari cu namol, hidroterapie, electroterapie, cura interna cu apa minerala, fizioterapie si sala de gimnastica.
Statiunea balneara Amara dispune de o clima continentala de stepa, cu veri calduroase (temperatura medie 22-23 grd C) si ierni reci.
Hoteluri precum Lebada si Parc isi intampina turisti cu oferte speciale de tratament balnear.
Principalele obiective turistice din statiunea balneara Amara sunt parcul dendrologic si Herghelia Jegalia.