Complex Balnear Expro

Situat in Bazna, Complexul Balnear Expro ofera pe langa o arhitectura indrazneata, tratamente balneare moderne.

Vezi detalii »
Pensiunea Bassen

Pensiunea Bassen este situata in statiunea Bazna, si este un loc ideal pentru cazare sau tratament.

Vezi detalii »
Pensiunea Bazna

Localizata intr-un spatiu pitoresc, Pensiunea Bazna reprezinta o imbinare armanioasa intre relaxare si confort.

Vezi detalii »

Statiunea balneoclimaterica Bazna este situata in judetul Sibiu, la 17 km de Medias intr-un spectaculos parc natural, bogat in podgorii, izvoare minerale si zacaminte de gaz metan.
Descoperirile arheologice de pe teritorul statiunii Bazna, mai exact pe dealul Lempes, confirmara popularea zonei inca din perioada neolitica.
In anul 1949, Bazna devine oficial statiune balneoclimaterica permanenta.
Statiunea balneara are sase baze de tratament, principalii factori de cura fiind apele minerale sarate iodurate, namolul, sarea si aerul puternic ozunat.
Apele minerale sarate-iodurate din statiunea balneara Bazna, folosite sub forma de bai, au un efect complex datorita actiunii concomitente a celor trei factori: termic, mecanic si chimic.
Namolul de Bazna prezinta o plasticitate si o consistenta moale, cu dispersiune foarte fina, care nu necesita o pregatire prealabila pentru tratament.
Sarea din statiunea Bazna se foloseste sub forma de comprese, cataplasme si in special pe adomen.
Frumoasa statiune Bazna este recomandata pentru cei care sufera de afectiuni ale aparatului locomotor de natura reumatismala, afectiuni ginecologice, stari post chirurgicalo-ortopedice, afectiuni endocrine si ale sistemului nervos.
Hotelurile si pensiunile din Bazna isi intampina turistii in fiecare an cu oferte atractive de tratament balnear si cazare.
Turistii aflati in frumoasa statiune pot beneficia de o policlinica balneara (cu sectii de reumatologie, ginecologie, stomatologie, radiologie), cantina, biblioteca, club si amenajari sportive si de agrement.
Principalul obiectiv turistic din statiunea balneara Bazna este cetatea Bazna, o pitoreasca cetate taraneasca cu o biserica in interior, ce dateaza din sec. al XIV-lea.