Hotel Parc Buzias

Hotel Parc amplasat in statiunea balneara Buzias, ofera servicii si facilitati de inalta calitate.

Vezi detalii »
Hotel Timis

Hotelul Timis este situat in centrul statiunii, langa parc si ofera o varianta accesibila pentru tratament balnear si cazare.

Vezi detalii »

Statiunea balneoclimaterica Buzias situata in judetul Timis, la 30 km de Timisoara, detine o interesanta arhitectura bizantina, care poate fi comparata cu usurinta cu celebra statiune Karlovy Vary.
In anul 1911 Buziasul este declarat oficial statiune balneara, urmand ca apele sale minerale sa fie folosite pentru tratarea multor boli dar si pentru imbuteliere si comercializare, ca ape minerale de larg consum.
Imbutelierea apei din statiunea balneara Buzias a inceput in 1840, prima statie de imbuteliere avand o capacitate de 2000 de sticle pe an.
Tratamentele balneare din Buzias sunt benefice pentru afectiunile cardiovasculare (arteriopatii, cardiopatii cronice ischemice, hipertensiune arteriala, valvulopatii, sechele post accidente vasculare cerebrale, boli cronice ale venelor), bolile sistemului nervos central (sechele dupa semipareze si pareze), bolile de nutritie si metabolism, nevroza astenica, tulburari neuro psihice, tulburari neuro endocrine, bolile renale, bolile tubului digestiv si bolile aparatului respirator.
Principalele tipuri de proceduri efectuate in statiunea balneara Buzias sunt baile calde cu apa minerala la cada, mofetele, hidroterapia, fizioterapia, impachetari cu parafina, aerosoli, acupunctura, masaje, gimnastica medicala, cura de teren si cura interna.
Hotelurile din Buzias vin in intampinarea turistilor cu oferte atractive de tratament si cazare.
Pe langa faimoasele ape minerale, statiunea balneara Buzias dispune de un parc dendrologic, cu o suprafata de 20 de hectare si cu o gama larga de specii rare de copaci.
Principalele obiective turistice ale statiunii Buzias sunt Coloana de lemn, izvorul Mihai, izvorul Iosif, alea ionilor negativi, muzeul Balnear si Colectia de arta populara Iulia Folea Troceanu.