Hotel Caciulata

Hotelul Caciulata amplasat in centrul statiunii balneare, ofera servicii si facilitati la cele mai inalte standarde.

Vezi detalii »
Hotel Central Calimanesti Caciulata

Hotelul Central construit in 1911, detine o arhitectura baroca spectaculoasa si ofera o varinata accesibila de tratament balnear.

Vezi detalii »
Hotel Oltul

Situat pe malul Oltului, Hotelul Oltul ofera conditii excelente de cazare si tratament.

Vezi detalii »
Hotel Orizont Cozia

Hotelul Orizont Cozia amplasat in centrul statiunii Calimanesti-Caciulata, ofera o alternativa moderna de relaxare si tratament balnear.

Vezi detalii »
Hotel Teilor

Hotelul Teilor situat in apropierea hotelului Central din statiunea Calimanesti-Caciulata este o varianta accesibila pentru un sejur de neuitat.

Vezi detalii »

Satiunea balneocilmaterica Calimanesti-Caciulata se bucura de o amplasare in judetul Valcea pe malul drept al Oltului, la 18 km de Ramnicu Valcea. Statiunea balneara Calimanesti-Caciulata, ofera peisaje mirifice, hoteluri cochete si o gama larga de variante de agrement, fiind considerata “perla” statiunilor de pe valea Oltului.
Istoricul asezarii Calimanesti Caciulata este cunoscut inca din vremea dacilor, care au descoperit efectele benefice ale apelor termale din zona.
Despre notorietatea izvoarelor termale ale statiunii se spune ca ar fi beneficiat insusi ctitorul manastirii Cozia, Mircea Cel Batran, Napoleon al III-le la indemnul doctorului Carol Davila si regele austro-ungariei Franz Josef.
In prezent, statiunea balneara Calimanesti-Caciulata ofera turistilor si pacientilor tratamente balneare sub forma de bai calde in cada sau bazin cu apa minerala, aerosoli, inhalatii electrohidroterapie, kinetoterapie, bazine descoperite cu apa termala sulfuroasa, izvoare de apa minerala pentru cura interna, sali de gimnastica medicale si bazine de inot situate pe malul Oltului.
Statiunea Calimanesti – Caciulata este indicata pentru tratamentul afectiunilor aparatului digestiv, renal si a cailor urinare, hepatobiliare, reumatism degenerativ , inflamatoriu si subarticular, metabolice si de nutritie, neurologice, ginecologice, ORL si dermatologice.
Trebuie mentionat ca, Caciulata gazduieste singurul sanatoriu din Romania pentru cei bolnavi de silicoza.
Hotelurile si pensiunile din Calimanesti Caciulata vin in intampinarea turistilor cu oferte speciale de tratament balnear si cazare.
Principala atractie a statiunii balneare este Manastirea Cozia ctitorita de Mircea cel Batran.
Fiecare epoca si-a pus amprenta asupra statiunii balneare, marturiile arhitecturale fiind pastrate si astazi.