Hotel Helios

Hotelul Helios situat in centrul statiunii Ocna Sibiului, este o alegere ideala pentru relaxare si tratament.

Vezi detalii »
Hotel Salinas

Hotelul Salinas este situat in statiunea Ocna Sibiului si ofera servicii excelente pentru cazare si tratament balnear.

Vezi detalii »

Statiunea balneara Ocna Sibiului situata la 15 km de Sibiu, ofera pe langa o evadare in natura, numeroase lacuri saline dintre care se evidentiaza Lacul Avram Iancu considerat cel mai adanc lac antropogen din tara.
Primele atestari documentare despre statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului dateaza din anul 1598, cand ambasadorul imparatului Rudolf s-a oprit in zona pentru a face bai sarate.
Vedetele statiunii balneare Ocna Sibiului, sunt lacurile cu apa sarata si zacamintele de sare, care s-au format cu 13,5 milioane de ani in urma, sub un climat tropical, foarte cald. Microorganismele aflate in cele 15 lacuri, numite artemia salina formeaza namolul supropelic fosil recomandat pentru tratarea bolilor aparatului locomotor, dar mai ales pentru tratarea reumatismului.
Statiunea Ocna Sibiului vine in atentia turistilor cu oferte atractive pentru tratament balnear intr-un modern complex balnear, alcatuit din doua hoteluri, un restaurant, o baza de agrement si tratament.
Pe langa importanta balneara, Ocna Sibiului este si un centru arheologic, aici fiind descoperite unelte din epoca bronzului ce dateaza din 1900-800 î.C si care pot fi vazute in Sibiu la Muzeul Brukenthal.
Tratamentele balneare se bazeaza cu precadere pe factorii terapeutici naturali pe care ii ofera apele sarate de mare concentratie ale lacurilor si namolul sapropelic usor mineralizat.
Tratamentele balneare din Ocna Sibiului sunt recomandate pentru afectiunile reumatismale degenerative articulare si abarticulare, afectiunile reumatismale inflamatorii, afectiunilor ortopedice posttraumatice, mioarticulare, afectiunile neuroperiferice, afectiunile ginecologice inflamatorii, afectiunile otorinolaringologice superioare cronice si pentru afectiunile dermatologice.
Principalele obiective turistice ale statiunii balneare sunt Lacul Fara Fund si Biserica Brancoveanu.