Complex Baia Rosie

Complexul Baia Rosie este situat in statiunea balneara Slanic Prahova si ofera servicii si facilitati moderne.

Vezi detalii »
Hotel Slanic

Hotelul Slanic este situat in statiunea balneara Slanic Prahova, foarte aproape de lacul Baia Baciului si ofera servicii si facilitati de calitate.

Vezi detalii »

Situata in judetul Prahova, la 45 km de Ploiesti, statiunea balneara Slanic Prahova deschisa pe tot parcursul anului, este extrem de solicitata datorita factorilor naturali de cura si a climatului puternic ozonat.
Primele atestari istorice ale statiunii Slanic Prahova, sunt strans legate de spatarul Mihai Cantacuzino, care descopera zacamantul de sare si cumpara in anul 1685 mosia Slanic pentru a deschide o mina de sare.
Atractia principala a statiunii Salnic Prahova este Muntele de Sare, monument al naturii, format prin prabusirea unei galerii de exploatare a sarii. Tot in urma prabusirii tavanelor galeriilor, sau format si trei lacuri cu apa sarata, care deservesc si astazi statiunea balneara.
Lacurile antroposaline rezultate ca urmare a acumularii apei sunt renumite pentru efectul terapeutic datorat namolului sapropelic si a apei sarate.
Vechea mina de sare din Slanic Prahova a fost transformata intr-un sanatoriu unde sunt tratate bolile respiratorii in microclimatul de aer sarat.
Apele din lacurile sarate si tratamentele balneare sunt indicate pentru spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, dureri posttraumatismale, bolile sistemului nervos periferic, bolile ginecologice, bolile respiratorii, afectiuni dermatologice, bolile dermatologice si pentru balile vasculare.
Statiunea Slanic Prahova dispune de un complex balnear, pensiuni si hoteluri care vin in intampinarea turistilor cu oferte speciale de tratament balnear.
Principalele obiective turistice ale statiunii balneare sunt Muntele de Sara, Muzeul Sarii, Grota Miresei si Mina Unirea.
Din Slanic Prahova se pot face scurte drumetii pana la Fantana Rece Sub-Cetate, Fantana Gogon si Fantana Lui Dusman.