Hotel Bradet

Hotel Bradet din statiunea Sovata este amplasat la 150 m de Lacul Ursu.

Vezi detalii »
Hotel Danubius

Hotelul Danubius este situat in statiunea balneara Sovata, la 200 m de Lacul Ursu si imbina placut rafinamentul cu serviciile de calitate.

Vezi detalii »
Hotel Faget

Hotelul Faget este amplasat in statiunea balneara Sovata, la 250m distanta de Lacul Ursu.

Vezi detalii »

Statiunea balneara Sovata este localizata in Judetul Mures, la 55 de km de Targu Mures si este spectaculos inconjurata de dealuri si de Muntele de sare, fiind acoperita cu paduri de fagi, ulmi, stejari, carpeni, brazi si mesteceni.
Istoria statiunii Sovata este strans legata de existenta Castrului Roman de la Sarateni, unde romanii faceau extractii masive de sare.
Renumele statiunii balneare Sovata se datoreaza celor sapte lacuri, cu ape clorurate si sodice. Dintre toate lacurile, Lacul Ursu este cel mai cunoscut, format in urma prabusirilor si alunecarilor de teren, este considerat unicul lac heliotermic din Europa.
Tratamentele balneare disponibile in statiunea Sovata sunt recomandate pentru tratamentul bolilor ginecologice, afectiuni degenerative, afectiuni inflamatorii, reumatismale, stari posttraumatismale, afectiuni endocrine, afectiuni ale sistemului nervos periferic, tulburari endocrine si afectiuni cardiovasculare.
Tratamentele balneare pot fi efectuate la baza de tratament de langa Lacul Ursu sau la baza hotelului Danubius.
Hotelirii din Sovata isi intampina turistii in fiecare an cu cele mai atractive oferte de tratament balnear si cazare.
Cea mai inedita modalitate de a vizita statiunea balneara Sovata este cea cu trenuletul, sau puteti incerca pentru traseul Sovata - Campu Cetatii celebra Mocanita cu aburi recent reabilitata.
Sovata este si un important centru cultural ce gazduieste pe tot parcursul anului tabere tematice pentru tineri: Tabara de Jurnalism pentru liceeni, Tabere Outward Bound, Tabara Internationala de Creatie pentru Tinetii Artisti Plastici si Tabara de pictura.
In Sovata se organizeaza excursii zilnice catre Corund, Praid, Campu Cetatii, Odorheiu Secuiesc, Calimanesti, sau Rimetea.