Casa Kecskes Kuria

Casa Kesckes Kuria situata in pitoreasca localitate Sancraiu din Apuseni, este o casa taraneasca ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Aurora

Pensiunea Aurora este amplasata intr-o oaza de verdeata si liniste din Albac, Apuseni si este o alegere ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Botar
Tarif de la: 120 lei camera dubla/noapte

Pensiunea Botar amplasata in pitorescul sat Rimetea, Apuseni, ofera oaspetilor sai atmosfera de alta data, cu servicii de calitate, fiind ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Demeter Bela

Situata spectaculos in Apuseni in satul Rimete, Pensiunea Demeter Bela este o alegere ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Iara

Situata intr-un colt de rai din Arieseni, Apuseni, cocheta Pensiune Iara este o alegere eleganta pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Iedera

Pensiunea Iedera situata intr-o oaza de verdeata in Pianu de sus, Apuseni, detine aerul caselor taranesti dar cu facilitati moderne, fiind perfecta pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Iubu

Situata intr-un loc feeric in Valea Draganului, Pensiunea Iubu este locul ideal pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Meridian

Situata la cateva minute de Lacul Fantanele, Pensiunea Meridian isi intampina oaspetii cu ospitalitatea traditionala a locului.

Vezi detalii »

Muntii Apuseni sunt un lant muntos de formare alpino-carpato-himalayana din Transilvania, cu o superba deschidere spre Tara Motilor, o lume cu un farmec aparte, o lume ascunsa care pastreaza inca aroma vremurilor trecute.
Tinutul Motilor reprezentativ pentru Apuseni se remarca prin frumusetea si bogatia patrimoniului etnografic, traditiile vechi de sute de ani fiind pastrate si transmise din generatie in generatie.
Zona Apusenilor este una din cele mai apreciate zone montane turistice din Romania.
Descoperirile arheologice, atesta locuirea zonelor Apusenilor inca din paleolitic. Descoperirile din  judetul Alba, demonstreaza existenta uneia dintre cele mai importante culturi neolitice din Transilvania.
Cei care se incumeta se cutreiere Apusenii si Tara Motilor, vor putea descoperi bogatia si varietatea peisajelor superbe, obiective turistice inedite precum Dealul cu melci, Masivul de bazalt columnar "Detunatele" si Clipele de calcar din valea Ampoiului.
Pe langa turismul montan, de cunoastere sau de relaxare, Muntii Apuseni reprezinta o destinatie inedita si pentru turismul ecologic rural. In ultimii ani in zona Apuseni s-a dezvoltat foarte mult ecoturismul, principalele oferte venind din partea localnicilor, care ii invita pe turisti chiar in casele lor, servindu-le bucate traditionale.
Muntii Apuseni ascund o impresionanta lume subterana formata din Pestera Ghetarul de la Focul Viu, Pestera Scarisoara, Pestera Magura Sighistel, Pestera de sub zgurasti, Pestera Ursilor, Pestera Poarta Zmeilor, Cetatile Ponorului, Cetatile Radesii si Lumea Pierduta.
Importante obiective turistice din regiune sunt si atelierele de la Patrahaitesti, unde sunt confectionate si de unde se poate auzi sunetul ireal al tulnicelor si buciumelor.
Regiunea este renumita si pentru „Targul de fete de la Gaina" la care isi dau concurs locuitorii din zona Apuseni.
Oricare dintre variantele de petrecere a timpului liber, va va deschide inima si mintea pentru a primi din nesfarsitele peisaje si povesti ale Apusenilor.