Casa Dornroschen

Casa Dornroschen, situata in frumoasa localitate Biertan este o alegere ideala pentru relaxare si vacante ecologice.

Vezi detalii »

Intr-o zona pitoreasca din judetul Sibiu, printre dealuri cochete se iveste localitatea medievala Biertan. In aceasta localitate linistita troneaza frumoasa biserica gotica fortificata Biertan, ce dateaza din sec XV. Biserica fortificata, renovata si consolidata in mai multe randuri face parte din patrimoniul Unesco, incepand cu anul 1993 si este considerata una dintre cele mai mari biserici fortificate din Transilvania.
Fortificatia inca pastreaza remarcabile piese de pictura, sculptura si mobilier gotic cu influente renascentiste.
Piesa centrala a cetatii Biertan este usa sacristiei, unica in Europa, construita in 1515 de catre Johannes Reichmut, pentru a proteja camera tezaurului.
Intre anii 1572 si 1867, localitatea Biertan a fost sediul Episcopiei Evanghelice Luterane (centrul vietii spirituale si politice a sasilor transilvaneni).
In anul 1775, in apropierea Biertanului, mai exact in padurea Chimdru a fost descoperit un obiect ritual, cunoscut sub numele de Donariul de la Biertan, ce atesta prezenta in Transilvania a unei populatii crestine vorbitoare de limba latina, inca din secolul al IV-lea.
Localitatea Biertan ofera conditii ideale pentru turismul rural ecologic.
Localitatea Biertan pune la dispozitie turistilor veniti pentru a beneficia de mediul rural, ecologic, posibilitatea de a face mountain biking, trekking si Tresure Hunt.
Turistii care vin in Biertan nu ezita sa serveasca masa la celebrul restaurant Unglerus.
Turistiii aflati in Biertan pot vizita fosta Casa Sara si cladirea mica situata in apropierea bisericii care servea pentru impacarea cuplurilor care doreau sa divorteze.
Astazi localitatea Biertan este un important centru mestesugaresc si viticol.