Inn on Balaban

La Balaban Inn veti descoperi frumusetea dramatica a muntilor (Bucegi si Piatra Craiului) si atmosfera de alta data.

Vezi detalii »
Cabana Drumul Carului

Cabana Drumul Carului este amplasata spectaculos pe un deal din Fundata si ofera oaspetilor sai o priveliste superba catre Piatra Craiului.

Vezi detalii »
Casa de Sub Padure

Pentru o vacanta relaxanta la liziera padurii din Predelut sau pentru iubitorii de turism ecologic rural, va recomandam cu caldura Casa de Sub Padure.

Vezi detalii »
Casa de Vacanta Anna

Casa de Vacanta Anna este situata spectaculos in pitorescul sat Sirnea, fiind locul ideal pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Casa Tohaneana

Pensiunea Casa Tohaneana situata spectaculos intr-un cadru natural din zona turistica Bran, este o locatie perfecta pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Casa Tolstoi

Pensiunea Casa Tolstoi din Bran, amplasata intr-un mic colt de rai, ofera turistilor o atmosfera intima si relaxanta.

Vezi detalii »
Casuta Bunicii

Pensiunea Casuta Bunicii este o cocheta casa traditionala de la 1910 din Bran, ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Casuta din Povesti

Situata intr-o frumoasa livada de meri si strajuita gratios de munti, Pensiunea Casuta din Povesti este alegerea ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Cehov

Pensiunea Cehov este situata intr-o oaza de liniste din zona Bran, fiind o alegere potrivita pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Dor de Munte

Situata intr-un colt de rai din Simon si inconjurata de verdeata, Pensiunea Dor de Munte este alegerea perfecta pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Drumul Carului

Pensiunea Drumul Carului este amplasata gratios intr-o oaza de liniste din zona Moeciu-Bran, fiind ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Valea Argintilor

Peisajale pitoresti, preparatele traditionale si atmosfera relaxanta fac din Valea Argintilor o alegere inspirata in orice sezon.

Vezi detalii »

Zona Bran - Moeciu amplasata si strajuita spectaculos de Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului, incanta turistii in fiecare anotimp cu varietatea peisajelor si cu salbaticia reliefului. Legenda Contelui Dracula amplifica importanta acestei zone turitice rurale, legenda adapostita in umbra Castelului Bran farmeca si astazi turistii de pretutindeni.
Dracula asa cum este perceput astazi, este produsul unor fapte istorice reale, legate de domnia lui Vlad Tepes si imaginatia scriitorul irlandez Bram Stoker.
Primele marturii istorice care pomenesc de zona Bran - Moeciu sunt relatariile dintre conflictile militare ale antichitatii, mai exact razboaiele daco-romane.
Castelul Bran i-a nastere in anul 1377 la indrumarea (neoficiala) si bunavointa lui Ludovic I de Anjou, avand ca scop apararea trecatoarei Rucar-Bran.
Frumoasele sate din jurul Branului, inzestate cu peisaje magnifice, pastreaza si astazi amprenta traditionala lolcala. Branul dezvaluie o locatie turistica ce tinde sa devina una dintre cele mai importante zone pentru turismului rural ecologic si cultural.
Treptat turismul ecologic rural din Bran a inceput sa fie privit ca o posibilitate concreta de dezvoltare a perimetrelor rurale. Aceasta s-a dovedit a fi o sansa reala pentru valorificarea potentialului natural si cultural din sate minunate din zona Branului precum Moeciu de Jos, Moeciu de Sus, Simon, Fundata, Sirnea, Pestera si Magura.
Gazdele pensiunilor si vilelor din zona Bran - Moeciu, vin in intampinarea turistilor cu oferte speciale de cazare si mancaruri traditionale produse in gospodariile proprii.
In zona Bran in paralel cu ocupatiile traditionale (cresterea animalelor) si turismul ecologic rural, batranii satelor, gasesc timp si pentru mestesugurile practicate din strabuni, legate de prelucrarea lanii si a lemnului.