Casa Christian

Frumos situata la liziera padurii din Bucsoaia, Casa Christian detine o atmosfera rafinata.

Vezi detalii »
Hilde's Residence 4* - Bucovina - turism ecologic

Situata la cateva minute de centrul orasului Gura Humorului, Hilde' s Residence este alegerea perfecta pentru vacantele ecologice.

Vezi detalii »
La Roata

Cu un aer traditional si cu o localizare privilegiata in Gura Humorului, Complexul La Roata este o alegere potrivita pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Mosia Cai de Vis

Situata la marginea padurii, in comuna Varfu Campului din Bucovina, Mosia Cai de Vis este locatia ideala pentru turismul ecologic rural

Vezi detalii »
Pensiunea Casa Zimbru

Situata in centrul comunei Malini, Bucovina, Pensiunea Casa Zimbru este ideala pentru turismul ecologic.

Vezi detalii »
Pensiunea Andrew

Situata la liziera padurii, in Sucevita, Bucovina, Pensiunea Andrew este locatia ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Cazac Felicia

Amplasata in frumoasa localitate bucovineana Sucevita, Pensiunea Felicia, ofera atmosfera de alta data fiind ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Cristal

Pensiunea Cristal, amplasata in Sucevita, Bucovina, impleteste armonios stilul local cu elemente moderne fiind ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Silva

Situata in Sucevita, in apropierea manastirii cu acelasi nume, pensiunea Silva este una dintre cele mai deosebite si mai frumoase Pensiuni din Nordul Moldovei.

Vezi detalii »
Pensiunea Casa Bianca

Pensiunea Casa Bianca situata in comuna Vama, Bucovina, intr-o oaza de verdeata, este o alegere perfecta pentru vacante de neuitat.

Vezi detalii »
Pensiunea Casa Calin

Situata in localitatea Vama, Pensiunea Casa Calin pastreaza inca vii obiceiurile si traditiile din Bucuvina.

Vezi detalii »
Vila Crizantema

Vila Crizantema situata la 30m de Manastirea Moldovita, este locatia ideala pentru tursimul ecologic rural.

Vezi detalii »

Bucovina este situata in partea de nord a Romaniei, in nord vestul Moldovei, pe malul drept al raului Suceava.
Teritoriul Bucovinei a facut multa vreme parte din Principatul Moldovei, teritoriu anexat Imperiului Habsburgic. Colonistii germani au fost in mare parte agricultori si mestesugari, ceea ce a dus la o puternica dezvoltare economica, atingand aproape standardele de bunastare si nivel de trai central-europene.
Bucovina este cunoscuta international pentru spectaculoasele manastiri construite de catre fosti domnitori sau boieri moldoveni, fiecare avand o culoarea specifica: la Manastirea Voronet celebru este albastrul, la Manastirea Humor rosul, la Manastirea Sucevita verdele si la Manastirea Moldovita galbenul.
In Bucovina, turismul rural ecologic detine o pondere considerabila, fiind axat in special in jurul zonelor Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Putna, Gura Humorului si in general in localitatile invecinate celebrelor manastiri.
Factorii principali ai turismului rural ecologic din zona sunt calitatea aerului si a apelor, izvoarele cu apa minerala, peisajele spectaculoase si nu in ultimul rand numeroasele obiective turistice religioase.
In Bucovina datorita gospodariilor taranesti generoase (mai ales in zona de munte), turistii au posibilitatea de a se caza la tarani, beneficiind de camere aranjate si mobilate in stil bucovinean traditional si de produse 100% naturale.
Un alt element de atractie pentru turismul rural ecologic din zona este artizanatul, traditiile si obiceiurile locale.
Printre principalele obiective turistice din Bucovina se numara ceramica neagra de Marginea (o marturie vie a originii dacice) sau Casa-atelier Letitia Orsivschi, unde se poate admira cea mai bogata colectie de oua incondeiate din Romania.
Daca sunteti iubitori de excursii montane, nu trebuie sa ratati culmile muntilor Calimani, cei 12 Apostoli, popasul Pietrele Rosii sau Pietrele Doamnei.