The Country Hotel

In oraselul Harman se gaseste o casuta cocheta si luxoasa "The Country Hotel" care isi asteapta oaspetii de seama cu portile deschise si cu bucate alese.

Vezi detalii »

Amplasata in Tara Barsei la numai 10 km de Brasov, localitatea Harman ofera pe langa o superba biserca fortificata sau o istorie strans legata de prezenta Ordinului Cavalerilor Teutoni si o varianta eleganta de turism rural ecologic.
Impunatoarea biserica fortificata din Harman, dateaza din sec XII si detine o arhitectura romanica, fiind inconjurata de un zid gros de aparare, inalt de 4 -5 metri. Pentru a rezista atacurilor au fost construite si 7 turnuri de aparare.
Intreaga incinta era prevazuta cu un drum de straja, ca la Prejmer sau Sanpetru, care comunica cu toate turnurile.
Un element interesant al bisericii fortificate din Harman il constituie orologiul cu un singur aratator, ce dateaza din secolul al XVI-lea, care inca mai indica orele.
Interiorul cetatii impresioneaza vizual prin multitudinea de camari in forma de fagure de miere care serveau la pastrarea proviziilor si scarile care deservesc accesul la ele.
Astazi, biserica fortificata Harman se numara printre cele mai de seama obiective culturale din Romania, facand parte din patrimoniul mondial UNESCO.
Atat localitatea Harman cat si satele invecinate prezinta un potential adecvat turismului ecologic, rural.
Pe langa biserica fortificata, localitatea Harman ofera turistilor o cetate situata pe dealul Lempes, care dateaza din sec V-lea si rezervatia mlastina Harman.
Dealul Lempes se incadreaza in categoria rezervatiilor botanice, fiind unul dintre cei mai reprezentativi martori tectono-erozivi din Depresiunea Brasovului.
Rezervatia Mlastina Harman face parte din categoria siturilor naturale botanice, rezistand, datorita conditiilor topoclimatice si hidrologice.