Casa Chira

Casa Chira din Maramures, Viseul de sus, spectaculos situata la confluenta raurilor Viseu si Vaser, este o alegere deosebita pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Casa Traditionala Ileana si Ion Borlean

Casa Traditionla Ileana si Ioan Borlean, amplasata in pitorescul sat Vadu Izei ofera turistilor o experienta maramureseana de neuitat.

Vezi detalii »
Hostel Cobwob

Hostelul Cobwobs amplasat in Sighetu Marmatiei, este locul ideal pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Iza

Situata in centrul istoric al Maramuresului, in localitatea Barsana, Pensiunea Iza este o alegere ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Petrova

Situata in satul Barsana, din Maramures, Pensiunea Petrovai ofera o oaza de liniste si relaxare, ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Susani

Pensiunea Susani din Oncesti, Maramures, este inscrisa in portofoliul turismului ecologic rural si ofera atmosfera maramureseana de alta data.

Vezi detalii »
Pensiunea Tiplea

Amplasata in inima Maramuresului, in Ocna Sugatag, Pensiunea Tiplea este alegerea ideala pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Complex Turist Suior

Situat in Maramures, la poalele Muntilor Gutai, in mijlocul naturii, Complexul Turist Suior este ideal pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Cabana Mogosa

Cabana Mogosa din Maramures, situata la o altitudine de 731 m, pe malul Lacului Bodi, este o varianta inedita pentru turismul ecologic.

Vezi detalii »
Pensiunea Dumbrava Minunata

Dumbrava Minunata din Vadu Izei, Maramures, este o pensiune ideala pentru turismul ecologic rural si asigura o vacanta de vis.

Vezi detalii »

Amplasat pe cursul superior al Tisei si inconjurat spectaculos de munti, Maramuresul este o lume fantastica incununata de biserici de lemn, bogatii legendare, peisaje impresionante si traditii stravechi.
Descoperirile arheologice din Tara Oasului si muntii Gutai, confirma prezenta omului in aceste zone inca din paleoliticul superior si neolitic.
Bogat in asezari pitoresti autentice Maramuresul este considerat de multi sufletul satului romanesc, perfect pentru turismul ecologic-rural.
Turistii de pretutindeni vin in zona Maramuresului ce detine titulatura de muzeu in aer, pentru a asista la minunatele obiceiuri si mestesuguri traditionale care s-au pastrat vii si in ziua de astazi.
Arta populara din Maramures se indentifica prin casele si portile din lemn sculptate, ceramica rosie nesmaltuita, biserici de lemn spectaculoase protejate UNESCO si porturile populare voluminoase.
Unul dintre principale atractii ale Maramuresului este Cimitirul Vesel de la Sapanta, unic in lume, crucile infatisand in mod naiv una din caracteristicile vietii celui ingropat acolo.
Cultura Maramuresului este cunoscuta pentru originalitatea si puternicul sau specific local, propice pentru turismul ecologic rural.
Principalele obiective turistice din Maramures sunt Cimitirul vesel de la Sapanta, Manastirea Barsana (un edificiu reprezentativ pentru arhitectura maramureseana), Mocanita (faimoasa locomotiva cu aburi construita in anii 50, ce dezvaluie peisajele mirifice ale vaii Vaserului).
Cine viziteaza o casa maramureseana, este intampinat cu ospitalitate si cu o masa copioasa, unde mancarurile traditionale sunt atractia principala.
Pasionatii de natura pot vizita Lacul Albastru de langa Baia Sprie, format prin prabusirea unei galerii miniere de exploatare de pe filonul Domnisoara.
Bogatia zacamintelor de metale neferoase din Maramures, mai ales in muntii de origine vulcanica, a favorizat o activitate miniera intensa, care a scos la lumina superbe fenomene ale naturii precum florile de mina si geodele.