Conacul Malda

Amplasat la cateva minute de Horezu, Valcea si cu o istorie demna de un roman, rafinatul Conac Maldar este o alegere ideala pentru turismul ecologic.

Vezi detalii »
Pensiunea Casa din Deal

Pensiunea Casa din Deal inconjurata de natura, este situata in Ocnita, Valcea la cateva minute de strandul cu apa sarata.

Vezi detalii »
Pensiunea Craiul Muntilor

Situata intr-o oaza de verdeata, la baza Muntilor Cozia, in judetul Valcea, Pensiunea Craiul Muntilor este o alegere convenabila pentru turismul ecologic.

Vezi detalii »
Pensiunea Dorf

Pensiunea Dorf situata la cateva minute de Horezu, Valcea, ofera privelisti minunate catre munti fiind perfecta pentru turismul ecologic rural.

Vezi detalii »
Pensiunea Vultureasa

Pensiunea Vultureasa situata in localitatea Brezoi, la 35 de km de Ramnicu Valcea ofera turistilor o alternativa accesibila de vacanta.

Vezi detalii »

Judetul Valcea amplasat in sudul Romaniei, se bucura de importante resurse naturale si de aproape toate formele de relief.
Descoperirile arheologice din Valcea, mai exact de la Barsesti, confirma locuirea zonei inca din perioada neolitica. Valcea devine primul judet atestat documentar din Romania, in anul 1392, printr-un act emis de catre Mircea cel Batran.
Pe teritoriul judetului Valcea se pot descoperi adevarate monumente de arta religioasa precum: Manastirea Cozia, Manastirea Horezu sau Manastirea dintr-un lemn.
Manastirea Cozia, situata la 20 km de Ramnicu Valcea, este ctitorita de Mircea cel Batran si se oglindeste frumos in Olt.
Manastirea Horezu inclusa in patrimonial UNESCO, este considerata cel mai reprezentativ complex architectural al stilului brancovenesc.
Manastirea dintr-un singur lemn, situata la 25 km de Ramnicu Valcea, impartaseste o frumoasa poveste despre zidirea sa.
Turismului ecologic rural din judetul Valcea se axeaza cu precadere pe valea Lotrului, Horezu, Maldarasti si Bujoreni.
Spectaculosul Muzeu al Satului din Bujoreni, judetul Vlacea permite turistilor sa faca o incursiune in timp.
Alte importante obiective turistic ale judetului Valcea sunt Muzeul Trovantilor din comuna Costesti (formatiuni create in straturi de nisipuri, legate intre ele printr-un ciment carbonatic) si Culele din Maldaresti, o amprenta a boierilor locali asupra istoriei.
Ceramica traditionala din Horezu, Lungesti si Vladesti se bucura de o recunoastere la nivel european.
Muntii cu paduri vaste, taramul de basm al Tarii Lovistei, resursele minerale, livezile bogate si vita de vie sunt promotorii naturali ai turismului ecologic rural din judetul Valcea.
Localnicii din Tara Lovistei, Valcea, pun la dispozitia turistilor in cautare de vacante ecologice rurale, case decorate rustic si bucate traditionale.
Ofertele de cazare din Valcea, sunt pentru toate gusturile si buzunarele.