Carnival Cruise Lines este o linie de croaziera britanico-americana, cu sediul in Doral, Florida, Statele Unite ale Americii. Initial o companie independenta, infiintata in 1972 de catre Ted Arison, este astazi una dintre cele unsprezece companii de vase croaziera, detinute si operate de Carnival Corporation & PLC. Compania Carnival Cruise Lines dispune in prezent de cea mai mare flota din grup si anume 24 de nave, care reprezinta 21,1% din cota de piata la nivel mondial.
Carnival Cruise Lines a fost un pionier pentru conceptul de croaziera scurta si mai putin costisitoare. Navele celor de la    Carnival Cruise Lines sunt cunoscute pentru decorul si atmosfera de inspiatie Las Vegas. Compania Carnival Cruise Lines isi numeste navele „The Fun Ships” datorita numarului mare de activitati oferite la bord.
Din momentul in care pasiti la bordul unui vas de croaziera apartinand             Carnival Cruise Lines, aveti garantia unei vacante plina de distractie si voie buna. O croaziera perfecta incepe cu libertatea de a explora lumea fantastica a vaselor Carnival, se continua cu Carnival WaterWorks sau chiar Carnival’s Seaside Theatre, unde va puteti relaxa si viziona un film sub cerul instelat, si nu in ultimul rand cu facilitati complete de cazare si masa, spectacole artistice, premiate programe pentru adolescenti, bai cu delfini sau minunate excursii la mal.
Dotarile standard ale navelor apartinand companiei de croaziera Carnival Cruise Lines sunt: piscine, jacuzzi, topogane, centre SPA cu centru fitness, sauna si bai turcesti, cinema, pista de jogging, teren de baschet si volei, mini-golf, cazinouri, restaurante, wi-fi, room service, Club Serenity (doar pentru adulti), muzica live.