Fondata in anul 1854, in Genova (Italia), compania Costa Cruises a operat initial nave de marfa, cu scopul de a transporta ulei de masline si textile din Sardinia catre Liguria. Activitațile comerciale au continuat pana in 1947, cand conducerea Costa Cruises a introdus servicii pentru pasageri si croaziere regulate intre Italia si America de Sud. Compania a convertit mai tarziu intreaga flota, in nave full-time de croaziera, devenit unul dintre cei mai mari operatori de croaziera din Europa. Fuzionand cu Carnival Corporation in anul 2000, Costa Crociere este acum una dintre cele unsprezece marci de renume operate de Carnival.
Astazi, Costa Cruise Group, este considerata una dintre cele mai importante companii ale Carnival Corporation, ce opereaza in Europa.
Marca Costa Cruises opereaza in prezent paisprezece nave de croaziera, care navigheaza sub pavilionul italian si ofera vacante de croaziera in Marea Mediterană, Europa de Nord, Caraibe, Oceanul Indian, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est si America de Sud.
Costa Cruises insemna distractie si „La Dolce Vita” si nu in ultimul rand atmosfera si rafinamentul italian. O croaziera pe navele Costa Cruises, reprezinta mult mai mult decat o calatorie catre o destinatie noua si interesanta, este o adevarata experienta de viata. De la ambianta europeana de la bord si pana la delicioasele preparate italienesti, Costa Cruises aduce pasiunea si vitalitatea din Italia, pe mare.
Dotarile vaselor de croaziera Costa Cruises: wi-fi, cinema 4D, restaurante a la carte, casino, piscine, topogane si jacuzii, discoteca, teatru, simulator de golf, pista de jogging, fitness si sauna, capela pentru cununii, biblioteca, centru Spa, Piano Bar cu muzica live, camera de jocuri, cursuri de limba italiana.