Disney Cruise Line a a luat fiinta in anul 1995, cand compania Walt Disney se decide sa achizitioneze doua nave de croaziera de la Fincantieri, in Italia si incheie un contract cu Cruise Line Premier pentru pachetele sale maritime de vacanta.
Linia Disney Cruise opereaza in prezent patru nave: Magic Disney, Disney Wonder, Disney Dream si Disney Fantasy. Disney Cruise Line detine de asemenea Castaway Cay, o insula privata din Bahamas conceputa ca un port de escala exclusiv pentru navele de croaziera Disney
Cruise Line.
Navele de croaziera Disney Cruise sunt primele din industrie, care urmeaza sa fie proiectate și construite exclusiv ca nave de croaziera destinate familiilor, cu scopul de a facilita gazduirea copiilor. Spre deosebire de cele mai multe nave de croaziera, acestea nu includ cazinouri. Disney Cruise Line a fost prima linie de croaziera, care a oferit un spatiu dedicat adolescentilor si aproape o punte intreaga dedicata zonei pentru copii.
Fiecare nava dispune de 900 de cabine, cu o multime de variatii in designul interior, restaurante si locuri de divertisment pentru toate categoriile de varsta.
Compania Disney Cruise Line ofera o gama larga de destinatii, inclusiv Europa, Canalul Panama, Insulele Caraibe, Alaska, Coasta Pacificului, Bahamas, Mexic Riviera, Hawaii, sau destinatii transatlantice.
In 2013, Disney Cruise Line detine aproape 3% din cota de piata a croazierelor din intreaga lume.
Facilitati si dotari ale navelor de croaziera Disney Cruise: cluburi pentru copii cu laboratoare, sali pentru jocuri video, discoteci, studiouri, gradinite si magazine, restaurant italienesc, baruri si cafenele, club de noapte, centru Spa si Fitness, show-uri live, teatru, piscine si topogane, restaurante tematice, petreceri tematice pe punte, intalniri cu personaje Disney, Aqua Duck, corturi private pentru masaj.