Linia de croaziera NCL a fost infiintata ca si Norwegian Cruise Line in 1966 de catre Knut Kloster si Arison Ted, avand un singur vas de croaziera / feribot care opera croaziere low-cost in Caraibe.
Astazi, Norwegian Cruise Line NCL este una dintre cele mai importante companii de croaziera, cu sediul in Dade County - Miami, Florida.
Norwegian Cruise Line este considerata o companie inovatoare in turismul de croaziera, care a depasit granitele croazierelor traditionale odata cu introducerea de croazierelor Freestyle, care au revolutionat industria permitand clientilor mai multa libertate si flexibilitate. In octombrie 2011 compania Norwegian Cruise Line a lansat noua sa platforma "Navigheaza ca un norvegian ", care imbina intr-un mod placut experientele inedite de vacanta cu elementele cheie ale croazierelor Freestyle.
Norwegian Cruise Line detine in prezent 11 nave de croaziera Freestyle, care ofera oaspetilor oportunitatea de a se bucura de o vacanta relaxanta de croaziera pe unele dintre cele mai noi si mai contemporane nave.
Norwegian Cruise Line este singura linie de croaziera care colaboreaza cu celebrul grup comedie show-uri muzicale, Blue Man Group. Norwegian Cruise Line ofera de la interpreti de talie mondiala, spatii de cazare „new wave”(de la studiouri proiectate pentru calatorii singuri si pana la Privat Haven), la peste 20 de optiuni de a servi masa, toate pentru a crea o croazira cat mai spectaculoasa.
In anul 2011, Norwegian Cruise Line a primit pentru al patrulea an consecutiv premiul, World Travel pentru "Cea mai buna linie de croaziera din Europa".
Facilitatile oferite de navele de croaziera Norwegian Cruise Line: restaurante principale si a la carte, baruri si cafenele, excursii si activitati la mal, piscine si topogane, cazinou, magazine, spectacole tematice, concerte, bowling, perete de catarat, bungee trampoline, Aqua Park, centru Spa si Fitness, circ pentru copii, club de noapte.