Compania Royal Caribbean International a fost infiintata in anul 1968 ca Royal Caribbean Cruise Line, de catre Anders Wilhelmsen & Company, Skaugen IM & Company si compania norvegiana Larsen Gotaas. Royal Caribbean a primit recunoastere pe plan mondial abia in anul 1982, cand a lansat vasul de croaziera Song of America, de doua ori mai mare ca Sun Viking si al treilea ca marime in lume (dupa Norway si Queen Elizabeth 2).
Cu 22 de nave de croaziera, Royal Caribbean controleaza de 17% din piata mondiala de croaziere.
Royal Caribbean International este o campanie de croaziere unde inovatia si imaginatia domina suprem. Inca de la inceput, croazierele companiei au fost ghidate dupa principiul "De ce nu?". Astfel s-a ajuns la adaugarea unor pereti de stanca pentru catarare, patinoare si simulatoare de surf. Cu ajutorul acestor dotari, intr-o vacanta de croaziera, oaspetii navelor au posibilitatea de a se redescoperi.
Cu mai mult de 280 de destinatii in intreaga lume si o serie uimitoare de excursii la mal, Royal Caribbean ofera turistilor sansa de a incerca mereu ceva nou, de la o plimbare pe ghetar in Alaska, inot in pesterile din Belize, pana la ciclism prin podgoriile din Dubrovnik.
Pentru a spori calitatea croazierelor, Royal Caribbean International a introdus serviciul Gold Anchor (Advantage Royal), ce are rolul de a adapta serviciile si facilitatiile vaselor de croaziera la cerintele oaspetilor.
Facilitatile vaselor de croaziera apartinand companiei Royal Caribbean: restaurante principale si a la carte, cafenele si baruri, gradiniti, jocuri si show-uri pentru copii, simulator de golf, minigolf, carusel, patinoar, ring de box, pista de alergare, panou de catarare, terenuri de sport, sali de jocuri, filme 3D, piscine si topogane, seri tematice, orchestra live, Aqua Theatre, muzical-uri, parade, jocuri interactive, cazinou, centru Sapa si Fitness, magazine.