Rwanda - Uganda - Revelion 2014

«
Tarif de la: 2.865 euro  de persoana
Tipareste Recomanda Rezerva Solicita oferta personalizata »

Destinatii: Rwanda-Kigali, Rwanda-National Volcano Park, Uganda-National Park Bwindi, Uganda-Queen Elizabeth National Park, Uganda-Kibale National Park, Uganda-Murchison Falls, Uganda-Kampala

Rwanda - Uganda - Revelion 2014

Tarif: 2865 euro/persoana (loc in camera dubla)
Data de plecare: 27 Decembrie 2013

Programul sejurului "Rwanda - Uganda - Revelion 2014":
Ziua 1: Bucuresti - Amsterdam - Kigali (Rwanda)
La ora 04:00 are loc intalnirea cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda, pentru imbarcarea pe zborul companiei KLM, cu destinatia Kigali, escala la Amsterdam. In jurul orei 19:10 se ajunge in Kigali, denumit si „ tinutul primaverii eterne”. Capitala Rwandei este un mic oras intins frumos peste dealuri si vai, ce ofera privelisti superbe asupra teraselor cultivate intens. Cina si cazare la Urban boutique Hotel Luxury 4* (sau similar).

Ziua 2: Kigali - Parcul National Al Vulcanilor
Dupa servirea micului dejun, se patrunde in atmosfera „salbatica si exotica” a Rwandei. Rwanda poate fi asemuita unui tablou spectaculos compus din dealuri verzi frumos ondulate, vulcani, gradini, insule in jurul lacului Kivu, rezervatii, dansatori gratiosi si plantatii de ceai, fiind casa unei treimi din gorilele ramase in lume si unei treimi din speciile de pasari din Africa. Se va face un tur panoramic al orasului Kigali, unde vor putea fi admirate obiective turistice precum Muzeul Gisozi Genocide, Muzeul National de Istorie, bisericile Nyamata si Ntarama, centrul de mestesuguri Caplaki si pietele locale africane. Dupa servirea dejunului se porneste spre Parcul National al Vulcanilor. Masivul vulcanic din Muntii Virunga se intinde peste granitele din Rwanda, Uganda si RDC, acoperind o suprafata imensa de peste 8000 km ², ce cuprinde sase vulcani stinsi si trei activi. Amplasat in nord-vestul Rwandei, Parcul National Al Vulcanilor este un melanj ideal format din pante abrupte, un bogat mozaic de ecosisteme montane ce imbratiseaza Padurea Evergreen, gorile de munte (extrem de rare), bambus, pasuni si mlastini. Cina si cazare la Mountain Gorilla View Lodge Luxury 4* (sau similar).

Ziua 3: Parcul National Al Vulcanilor
Dupa servirea micului dejun, intr-o atmosfera deosebita se vor putea observa maimutelor aurii, ce fac parte din familia Cercopithecoidea, specifice zonei Africii Centrale si care se gasesc in locurile ce abunda in fructe si bambus. Maimutele aurii traiesc in grupuri sociale de pana la 30 de indivizi, iar dieta lor consta in principal din frunze, fructe si bambus. Maimulete Aurii sunt specii rare, pe cale de disparitie, jucause si curioase, care isi petrec timpul locuind in bambusi sau zbenguindu-se in padure spre baza vulcanilor fara a fi timide in fata turistilor si cercetatorilor. Dupa servirea dejunului in incinta hotelului, se va vizita satul Iby’iwacu, pentru a face cunostinta cu modul de viata si traditiile localnicilor. Cina si cazare la Mountain Gorilla View Lodge Luxury 4* (sau similar).

Ziua 4: Parcul Vulcanilor - Lacul Bunyonyi - Parcul Bwindi
Dupa servirea micului dejun, traseul se continua spre Uganda, locul in care savana est-africana intalneste jungla vest-africana. „Perla Africii” cum obisnuia sa o numeasca Winston Churchill, ofera o varietate incredibila de minuni naturale intr-o atmosfera relaxanta. Farmecul tarii se reflecta printr-o diversitate uimitoare de animale salbatice, vegetatie, peisaje si culturi. In ciuda dimensiunii sale relativ mici, Uganda se mandreste cu cea mai lunga lista de pasari din Africa (peste 1040 de specii), precum si mai multe specii de primate (optsprezece total). Aflata intr-o locatie ecuatoriala superba, Uganda ofera un melanj interesant de paduri, savane, zone umede, mlastini, rauri si lacuri. Se va traversa granita dintre cele doua tari prin Kyanika, de unde se va porni intr-o plimbare cu barca pe lacul Bunyonyi, unde intr-o atmosfera magica veti putea observa mai multe specii de pasari unice in lume. In continuarea excursiei se va vizita Insula Pedepsei, insula folosita de catre localnicii Bakiga pentru a abandona fetele gravide nemaritate, lasandu-le sa moara de foame sau sa moara inecate incercand sa ajunga pe o alta insula. Dupa servirea dejunului drumul este continuat spre Parcul National Bwindi, situat in sud-vestul Ugandei. Cina si cazare la Hotel Mahogany Springs 4* (sau similar).

Ziua 5: Parcul National Bwindi
Dealurile impadurite acoperite de ceata ale Parcului National Bwindi sunt casa, la aproximativ jumatate din gorile de munte aflate in lume. Din cauza ca ele nu supravietuiesc in captivitate, conservarea Bwindi-ului este vitala pentru supravietuirea speciei. Aceasta padure tropicala incredibila, cu o vechime de peste 25.000 de ani, ofera adapost pentru multe specii de maimute, babuini, cimpanzei, elefanti, antilope si 350 de specii de pasari. Exista, de asemenea, o multime de oportunitati de a descoperi cultura pigmeilor locali Bakiga si Batwa, prin spectacole, ateliere de lucru si plimbari in sate fascinante.
Dupa servirea micului dejun, in grupuri de cate 7/8 persoane se vor putea observa in liniste, 2 grupuri de gorile, care privite in ochii „blanzi” vor trezi cu siguranta emotii nebanuite. Dupa servirea dejunului se poate opta pentru o vizita in satul in care traieste comunitatea Buhoma. Cina Festiva De Revelion aduce in „scena” un spectacol cultural impresionant al pigmeilor, in jurul unui foc de tabara. Cina si cazare la Hotel Mahogany Springs 4* (sau similar).

Ziua 6: Parcul Bwindi - Parcul National Regina Elisabeta
Micul dejun este urmat de vizitarea unui alt parc national impresionant, Parcul National Regina Elisabeta. Regina Elisabeta este Parcul National cel mai popular din Uganda si cu siguranta cel mai pitoresc. Parcul se intinde de la poalele Muntiilor Rwenzori in partea de nord, pana la malul lacului Edward si malul raului Ishasha in sud, care incorporeaza o gama larga de varietati de habitare precum savana, zeci de cratere imense, zone umede si campie impadurita. Pe un drum spectaculos presarat cu smochini in care se ascund leii ( sau stau catarati in copaci - comportament unic si neobisnuit al leilor din aceasata zona), gata sa se napusteasca asupra turmelor de antilope neatente, se ajunge la Mweya Safari Lodge 4*. Cina si cazare la Mweya Safari Lodge 4* (sau similar).

Ziua 7: Parcul National Regina Elisabeta
Servirea micului dejun este urmata de un safari inedit, unde leii, leoparzii, elefantii, bivolii, hienele si o multime de specii de antilope vor oferi un specatcol „salbatic” unic. Dupa servirea dejunului la hotel, se va face o plimbare cu barca pe Canalul Kazinga, unde se vor putea admira o multime de pasari, hipopotami, crocodili de Nil, precum si alte animale care vin sa se adape. Cina si cazare la Hotel Mweya Safari Lodge 4* (sau similar).

Ziua 8: Parcul Regina Elisabeta - Parcul National Kibale
Dupa micul dejun, se porneste spre nord, mai excat spre Parcul National Kibale. Parcul National Kibale acopera o suprafata de aproximativ 795 kilometri si este recunoscut pentru superbele paduri tropicale, un habitat perfect pentru animalele salbatice, primate si cimpanzei. Kibale formeaza impreuna cu parcul Regina Elisabeta o padure continua, creand un superb coridor de 180 km. Pe drum se va vizita lacul sarat Katwe (cel mai mare lac sarat din Uganda). Dupa servirea dejunului se vor putea observa cateva primate aflate pe cale de disparitie precum: maimuta rosie Colobus sau maimuta L’Hoest si multe alte specii de pasari sau mamifere. Cazare si cina la Hotel Mountains of the Moon 4* (sau similar).

Ziua 9: Parcul Kibale - Parcul National Al Cascadei Murchison
Dupa servirea micului dejun, excursia se continua spre Parcul National al Cascadei Murchison, un colt de paradis ce impresioneaza prin frumusete si spectaculozitate. Una dintre cele mai vechi zone de conservare din Uganda, Parcul National al Cascadei Murchison este din anul 1926 rezervatie naturala, dorind sa protejeze viata salbatica din savana.
Parcul este strabatut de Nil, care in valea Rift Valley intalneste un „zid” de 40 de metri care este transformat dramatic in Cascada Murchison, punctul central al parcului. Aceasta portiune a raului ofera una dintre cele mai memorabile spectacole ale naturii din Uganda. De-a lungul timpului, cascada a fost vizitata de oameni de renume, precum Winston Churchill, Printul de Wales, Edward al VII-lea, Ernest Hemingway sau Regina Mama. Drumul din parc ne conduce spectaculos prin Butyaba, unde peisajul spre valea Riftul-ului va va taia rasuflarea. Dupa servirea dejunului se va ajunge in cel mai inalt punct al cascadei Murchinson, unde apele involburate ale Nilului se revarsa superb intr-un defileu lat. Cina si cazare la Paraa Safari Lodge 4* (sau similar).

Ziua 10: Parcul National Al Cascadelor Murchison
Micul dejun este urmat de un safari, care ne va ajuta sa reperam girafe Rothschild, bivoli, elefanti, antilope, lei, hiene si daca norcul surade, chiar si leoparzi. Dupa servirea dejunului la hotel, se va face o croaziera pe Victoria Nil, care ajunge la baza cascadei la doar cativa metri de “Cazanul Diavolului”, o piscina naturala perfecta pentru pescuit. Croaziera este un prilej perfect pentru observarea hipopotamilor, crocodililor, starcilor Goliat, gastelor egiptene, pelicanilor, pasarilor-rinocer sau berzelotr shoebill. Cina si cazare la Hotel Paraa Safari Lodge 4* (sau similar).

Ziua 11: Parcul Cascadelor Murchison - Kampala - Amsterdam
Dupa micul dejun se porneste spre Kampala, capitala Ugandei, raspandita ca si Roma pe sapte coline. Astazi, dealurile din Kampala sunt binecuvantate cu vederi magnifice vesnic verzi amestecate cu vile cu gresie rosie, bungalouri acoperite cu fier verde si cladiri moderne, inconjurate de un mediu rural luxuriant si lacul Victoria. Pe traseu se va face un popas la Sanctuarul Rinocerilor Ziwa, o facilitate construita pentru a proteja si contribui la inmultirea populatiei de rinoceri. Dupa-amiaza se va face un tur panoramic al orasului in Kampala, unde se vor putea admira obiective turistice precum Muzeul Uganda, Templul Bahai, piata mestesugarilor, palatele vechiului Regat Buganda, catedralele Namirembe si Rubaga. Seara are loc cina de bun ramas! Se porneste spre aeroportul international Entebbe pentru imbarcarea pe zborul KL 537 cu destinatia Amsterdam.

Ziua 12: Amsterdam - Bucuresti
Se ajunge in Amsterdam in jurul orei 05:55, de unde se porneste spre Bucuresti. Se ajunge pe aeroportul Henri Coanda in jurul orei 13:05.

Tarifele includ:
- transport intercontinental cu avionul: Bucuresti - Paris - Mexico City si Cancun - Paris - Bucuresti;
- transport continental cu avionul: Mexico City - Guatemala City;
- 12 nopti cazare in hoteluri de 4* si 5*;
- masa in regim de demipensiune si All Inclusive conform programului;
- cina cu spectacol de Mariachi la Mexico City;
- cina speciala de Anul Nou (fara bauturi);
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program;
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program;
- ghid local permanent, de la sosire pana in data de 5 ianuarie;
- conducator roman de grup;
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism.

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 480 euro/pers., care se platesc o data cu excursia;
- taxa de viza Uganda: aprox. 50 usd/pers.
- taxa de viza Rwanda: aprox. 60 usd/pers.
- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 60 euro/pers., pentru ghizi si soferi, nu si pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- asigurarea medicala;
- vaccinul obligatoriu impotriva febrei galbene;
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno).

Suplimente & reduceri:
- Camera SGL: + 280 usd/persoana/perioada


 

Tarif de la: 2.865 euro de persoana
Tipareste Recomanda Rezerva Solicita oferta personalizata

Cuvinte cheie : oferta revelion 2014 rwanda si uganda; oferte revelion exotic 2014; rwanda si uganda revelion 2014;

Vezi si alte oferte de vacanta:

Malta - Revelion 2016
Tarif de la: 399 euro de persoana/sejur

Programul Malta – Revelion 2016 doreste sa vina in intampinarea turistilor dornici sa sarbatoreasca noaptea Revelionului pe o insula mereu insorita.

Vezi detalii »
Cannes - Revelion 2015
Tarif de la: 789 euro de persoana

Cannes, un oras de legenda si un excelent refugiu pentru turismul mondial, incanta vizitatorii de la prima vedere.

Vezi detalii »
Insula Madeira - Revelion 2016
Tarif de la: 699 euro de persoana

Insula Madeira este unul dintre cele mai frumoase locatii turistice din Europa, ce gazduieste an de an mii de turisti.

Vezi detalii »
Maroc - Revelion 2016
Tarif de la: 995 euro de persoana

Programul circuitului "Maroc - Revelion 2016" bifeaza orase importante precum Casablanca, Essaouria, Marrakesh, Fes si Rabat.

Vezi detalii »