Saas Fee

Amplasat la capatul unei frumoase vai din sudul Alpilor Elvetieni, Saas Fee este un fermecator sat traditional elvetian ce se iveste rafinat printre u

Vezi detalii »
St. Moritz

St Moritz este una dintre cele mai faimoase statiuni de vacanta din lume.

Vezi detalii »
Verbier

Situat in partea de sud - vest a Elvetiei, in cantonul Valais, Verbier este un paradis al schiorilor si snowboarderilor.

Vezi detalii »
Zermatt

La granita cu Italia din cantonul Valais in partea de vest a Elvetiei, se afla Zermatt, satul de la poalele Matterhorn-ului, muntele cel mai fotografi

Vezi detalii »

Elvetia este pentru marea majoritate destinatia perfecta pentru vacantele la ski. Cunoscuta pentru peisajele sale montane spectaculoase, infrastructura eficienta, facilitatile de inalta calitate si preturile ridicate, Elvetia are cea mai lunga istorie ca destinatie turistia de iarna (acum un secol-jumatate St Moritz fiind primul loc de vacanta pentru pasionatii ski-ului, la scurt timp dupa ce a fost inventat stilul Telemark in Norvegia).
Cele mai inalte telescaune din Europa sunt in Zermatt (la 3899m altitudine), Que este una dintre cele doua statiuni montane din lume deschise 365 de zile pe an, St Moritz, Verbier, Crans Montana si Gstaad incanta prin rafinament si lux iar statiunile cu peisaje montane uimitoare ca Grindelwald, Murren si Wengen sunt o destinatie de vacanta extrem de apreciata de catre britanici.
Datorita ghetarilor si altitudinii, in statiunile Engelberg și Laax, se pot practica sporturile de iarna in timp ce majoritatea turistilor se afla pe plajele insorite din Europa.
Elvetia este o pioniera si in ceea ce priveste statiunile de ski fara masini, detinand peste 10 statiuni montane unde traficul este interzis (printre statiuni se numara Saas Fee, Wengen si Zermatt).
In Elvetia exista o mare varietate de locuri de cazare incepand de la hotelurile de lux cu facilitati complete de spa si relaxare, pana la cabanele traditionale care ofera o atmosfera calduroasa si primitoare.
Restaurantele elegante va invita sa incercati preparate excelente precum fondue sau raclette, ideale dupa o zi pe partie.
Dupa o zi de ski sau snowboarding, asigurati-va ca inca mai aveti energie pentru a va bucura de atmosfera cosmopolita a barurilor si cluburilor de noapte.